T-PAM d.o.o. I.L.Ribara 57, Ruski Krstur 25233, Serbia
 Telefon 025 703 231  Fax 025 704 205  E-Mail malacko@ptt.rs

Fertilpollina - živinski stajnjak

Fertipollina

 

Peletirano organsko đubrivo proizvedeno humifikacijom živinskog stajnjaka u periodu dužem od 7 meseci. Za razliku od sličnih đubriva dobijenih sušenjem, ovde je fermentacija izvršena u kontrolisanim uslovima da ne bi u zemljištu došlo do sledećih mogućih posledica: da zaostane deo fekalnih bakterija u đubrivu i time ugrozi zdravstvenu bezbednost povrća i voća, da sulfati i nitrati pređu u sulfite i nitrite i postanu otrovni za biljke, da se nagradi dosta sirćetne i buterne kiseline koja smanjuje ukorenjavanje biljaka.

U ovom kompostiranom organskom đubrivu ima 68 do 74% potpuno ili delimično humifikovane organske materije. Takođe, visok procenat humufikovanosti lignina i celuloze od 48% garantuje jako brz efekat, koji je posebno značajan u lisnatom, kupusnom i korenasto-krtolastom povrću. Sadržaj azota I fosfora je oko 4,5% za svaki od ovih makroelemenata, dok je sadržaj kalijuma 2-3% a magnezijuma nešto niži, oko 1%. Fulvo kiselina ima oko 9% a huminskih 10%. Ovo đubrivo ima najviši procenat humifikovane organske materije do čak 65% i veoma brzo razlaganje, te se može koristiti za lisnato povrće i kupusno povrće u količini do 1 t/ha.

 

Primena Fertilpollina - živinskog stajnjaka

Dobre rezultate daje kod svih vrsta povrća, jagodastog voća i hortikulturnih biljaka koje zahtevaju brz vegetativni porast i imaju relativno kratku vegetaciju. Kod vrlo intenzivnih useva u zaštićenom prostoru doza primene kreće se od 1 do 3 t/ha. Tresetne smeše za proizvodnju rasada i sadnica povrća, jagodastog voća i cveća obogaćuju se sa 4 do 6 kg Fertilpolline na 1 msupstrata. Za đubrenje travnjaka primenjuje se u količini 250 g/m2.

 

 Fertilpolina zivinski stajnjak

 

isporuka

Robu šaljemo brzom poštom na Vašu kućnu adresu.