T-PAM d.o.o. I.L.Ribara 57, Ruski Krstur 25233, Serbia
 Telefon 025 703 231  Fax 025 704 205  E-Mail malacko@ptt.rs

Garancija T-Tape proizvoda

 

  MOLIMO VAS PROČITAJTE PRE INSTALACIJE:  

PAŽNJA-UVEK INSTALIRAJTE T-TAPE® "KAP PO KAP" PROIZVODE TAKO DA ISPUSNI OTVORI - KAPALJKE BUDU OKRENUTE PREMA GORE.

ODRŽAVANJE

Pumpe, filteri T-Tape®-a, injektor za đubrivo i hemijska sredstva su glavni sastavni delovi sistema za navodnjavanje. Pravilna primena mera za rukovanje i održavanje su neophodni za kontinuirani uspeh "kap po kap" sistema.

ISPIRANJE

Potpuno isperite glavne i pomoćne linije pre nego što ih povežete sa T-TAPE® ”kap po kap” trakom pri prvoj instalaciji. Kod primene ñubriva i hemikalija u navodnjavanju obavezno isperite T-TAPE® "kap po kap" trake pre nego što zatvorite sistem. Najjednostavniji i najefikasniji način održavanja kap po kap sistema je redovno ispiranje. Učestalost ispiranja varira od jednom nedeljno do jednom mesečno u zavisnosti od kvaliteta vode. Češće kada je toplije. Toplije vreme uobičajeno znači veću količinu algi, bakterija i karbonata u sistemu. Napotpuno ispiranje ñubriva iz bočnih cevi može poboljšati ulazak korena i pojačati rast algi i bakterija. Ispiranje ñubriva se postiže jednostavno navodnjavanjem jedan sat nakon ubacivanja svog đubriva u sistem. Preporučuje se Periodično ispiranje filtera po mogućnosti posle svakog navodnjavanja.

INSTALACIJA

 • Sa T-Tape®-om treba pažljivo postupati. Uzgajivačima se savetuje da prate naše preporuke prilikom postavljanja T-Tape® sistema. 
 • T-Tape® koturove treba do upotrebe pravilno uskladištiti (ako je moguće, ne skladištiti ih na otvorenom ili gde nisu zaštiženi od oštećenja).
 • Ne sklanjati zaštitni omot sa T-Tape® koturova dok sve pripreme za instalaciju nisu urađene.
 • T-Tape® mora biti postavljen sa odštampanom stranom i ispusnim otvorima na gore. Time se sprečava nagomilavanje taloga i na ispusnim otvorima zbog čega može doci do začepljenja.
 • T-Tape® može biti ukopan na dubinu od 2 do 30 cm. 
 • Način postavljanja T-Tape®-a zavisi od vrste kulture, načina uzgajanja i tipa zemljišta. Uverite se da ste izabrali pravu debljinu T-Tape®-a uz konsultaciju sa ovlašćenim licem.

Obavezno nečim pričvrstite bokove kotura tokom instalacije da se ne vuku po zemlji. Instalaciju treba obaviti pažljivo da bi se izbegla oštećenja T-TAPE® “kap po kap” trake, prouzrokovana rezovima, trenjem i preteranim razvlačenjem. Moguća su oštećenja od strane oštrih ivica na opremi za instalaciju, od motika, insekata ili glodara.

PREPORUKE

Za fitraciju kod T-TAPE® “kap po kap” sistema preporuka je instalacija filtera od 120 mesha.

Preporučljiv pritisak:

 • Za model 504 I TSX 505 optimalni pritisak je 4 do 8 psi (0.30 do 0.55 BAR).
 • Za modele 306, 506 i 708 optimalni pritisak je 4 do 10 psi (0.30 do 0.70 BAR).
 • Za sve ostale modele, to je 4 do 15 psi (0.30 do 1.05 BAR).

Za dužine toka i preporuke oko modela molimo vas da se konsultujete sa lokalnim distributerom ili sa kancelarijom T-PAM-a. Detaljnije informacije proverite na www.t-pam.rs

GARANCIJA

 1. Kao vid garancije kupac je obavezan da sačuva omot od kotura i unutrašnju garanciju (A4 papir sa uputsvima i garacijom na engleskom jeziku) kao i fiskalni račun ili fakturu.
 2. Za proizvode koje firma T-PAM d.o.o. distribuira na našem tržištu garantuje kupcu da je njegov proizvod bez nedostataka u materijalu i načinu rada ako se eksploatiše po uputstvima firme T-PAM d.o.o.
 3. Za svako nepravilno korišćenje opreme i ne pridrživanje uputstva firma T-PAM d.o.o. ne snosi odgovornost.
 4. T-PAM neće biti odgovoran za bilo koje troškove koji se tiču rada ili službi koje su u vezi sa sklanjanjem oštećenog proizvoda i/ili instalacije zamenjenog proizvoda. Zahtevi u vezi sa ovom garancijom kao i uzorak T-TAPE® trake moraju biti podneti T-PAM-u u roku od osam (8) dana od otkrića oštećenja na kom je zasnovan zahtev.
 5. logo mKontrolor garancije stručno lice T-Pam-a.
T-Pam L. Ribara 57, Ruski Krstur, Srbija
Tel: 025/703-231, Fax: 025/705-205, E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Web: www.t-pam.rs

isporuka

Robu šaljemo brzom poštom na Vašu kućnu adresu.