T-PAM d.o.o. I.L.Ribara 57, Ruski Krstur 25233, Serbia
 Telefon 025 703 231  Fax 025 704 205  E-Mail malacko@ptt.rs

Servisiranje/Instalacija Irrometer-a

servisiranjeinstalacija

Priprema Irrometer-a

Priprema Irrometer-a

Priprema Irrometer-a

Skinite plastičan omot sa vrha i napunite IRROMETER sa čistom vodom. Ne dirajte vrh od keramike prstima. Otvorite kapicu instrumenta i tako otvorenog ga umočite u vodu tokom noći (koristite neki čisti, nerđajuči sud od stakla, ili neku plastičnu kofu i sl.). Voda će se odliti u instrument kroz keramički vrh i ovu operaciju moћete ponoviti koliko god hoćete puta. Posle tog napajanja i usisavanja vode instrument je spreman za instalaciju. Pokrijte keramički vrh instrumenta nekom namočenom papirnatom maramicom (ili plastičnim omotom kog ste prethodno skinuli) da se instrument ne bi isušivao dok ga nosite do mesta gde ćete ga instalirati.

Instalacija Irrometer-a

Instalacija Irrometer-a

Instalacija Irrometer-a

Izbušite rupu u zemlji sa IRROMETAR-ovom alatkom za instalacijom ili sa najobičnijom cevi od 1/2'' će napraviti rupu u koju će se instrument savršeno uklopiti. Instalirajte instrument tamo gde je zona korenovog sistema biljke. Stavite IRROMETER u rupu, ostavljajući pri tom najmanje 2,5 cm prostora između dna brojčanika i površine zemljišta. Uverite se da instrument dobro "stoji" na dnu rupe.

Servisiranje Irrometer-a

Servisiranje Irrometer-a

Servisiranje Irrometer-a

Napunite IRROMETER sa razblaћenim rastvorom IRROMETER-ove tečnosti (1 kašika koncentrata na 1 galon vode). Napunite IRROMETAR iz rezervoara. Dodirujte vrh IRROMETER-a sa dlanom vaše ruke da bi otpustili vazduh. Uzmite vakuumsku pumpu i izvadite vazduh iz instrumenta praveći vakuum od ok 80 - 85 cb (da pokaћe na brojčaniku). Ostaviti pumpu na instrumentu 10-15 sekundi da biste dozvolili vazduhu da se podigne i onda lagano ispustite vakuum. Ponovo napunite ako je neophodno i zamenite kapicu sve dok ne dođete u kontakt sa dnom rezervoara, potom nastavite da zateћete samo za 1/4. Ponavljajte gore navedeno pumpanje relativno redovno da bi poboljšali osetljivost instrumenta.

Zaštita Irrometer-a

Zaštita Irrometer-a

Zaštita Irrometer-a

Instrument treba instalirati tako da se mehanički ne oštete tokom uobičajenih poljoprivrednih radova. Stanicu treba pokriti ijasno markirati radi takve zaštite. Kod oblasti sa temperaturama niћim od 0°C brojčanik treba zaštiti od mraza. Ovo se lako moћe uraditi tako što ćete brojčanik pokriti nekim izolujućim materijalom ili stavljanjem neke kutije preko da bi se "zarobila" toplota zemljišta. Kod višegodišnjih biljaka, drveće ili vinove loze, IRROMETER moћete pokriti blatom ili skinuti brojčanike tokom zime da ne bi ste morali svake godine ponovo instalirati.

Skladištenje Irrometer-a

Skladištenje Irrometer-a

Skladištenje Irrometer-a

Kod sezonskih biljaka, gde će zemljište tokom zime biti prazno, izvadite IRROMETER pre prvog mraza, očistite spoljašnjost dobro sa vodom. NE DOPUSTITE da se keramički vrh osuši dok je prljav. Umočite vrh u čistu plastičnu kofu vode tokom noći tako da čista voda prolazi kroz vrh, gravitacionim tokom. Osušite instrument i odloћite ga na sigurno. Brojčanik moћe imati vode u sebi, i stoga mora biti skladišten tamo gde su temperature iznad nule, da se ne bi zaledio.

isporuka

Robu šaljemo brzom poštom na Vašu kućnu adresu.